TELLIMUSTELE ALATES 50€ TASUTA TARNE PAKIAUTOMAATI     |     TULE TÖÖLE VÕI VÕIDA 150€ KINKEKAART*   |   TALLINNA KAUPLUS AVATUD E-L 10-18

Twins taipoksi varustus - Muay Thai maailma lipulaev

Tahaksid saada vilunud taipoksi harrastajaks – mida Sul vaja läheb?

 

Loomulikult tuleb olla usin ja järjepidev treeningutel, kuid lisaks on tarvis ka korralikku poksivarustust – Twins taipoksi varustus on planeeritud investeering, mille väärtus tasub end treeningsaalis kuhjaga ära.

 

Milline taipoksi varustus on Sulle sobilik? Vastused leiame üheskoos - tutvustame muay thai maailma lipulaeva Twinsi poksivarustust.

 

Twins Special Muay Thai

 

Astu sisse ükskõik millisesse tõsiseltvõetavasse taipoksi klubisse – Taimaal, Euroopas või Ameerikas – ning on enam kui tõenäoline, et märkad koheselt hulka välkuvaid Twins poksikindaid. Miks see nii on?  

 

Põhjus on lihtne – Twins Special on üks maailma juhtiv taipoksi varustuse tootja ning Twins poksikindad, jalakaitsmed, peakaitsmed, löögikilbid ja poksisidemed on hinnatud ja usaldatud nii Muay Thai fännide kui ka MMA ja olümpiapoksi harrastajate poolt.

 

Tooted valmistatakse taipoksi pärusmaal Tais – sealsed sportlased testivad Twinsi poksivarustust igapäevaselt, mis annab veelgi suuremat kindlustunnet ostjale, et toode, mida ta ta ostab, on Muay Thai spetsialistidelt tulnud.

 

Twinsi tooted on ühed enim kiidetud tooted olnud läbi aastate nii proffide kui ka harrastajate kogemusel - poksivarustuse bestseller. Budopunkt on Twinsi ametlik maaletooja Eestis – taipoksi varustuse müük lastele ja täiskasvanutele on meie igapäevane tegevus juba üle kahekümne aasta.

 

Twins Special Muay Thai

 

Twins poksikindad - omadused ja saadav väärtus

 

-100% pärisnahast mudelid – kvaliteetne nahk – see on oluline poksikinnaste vastupidavuse eeldus.

 

-air mesh ehk hingava materjaliga peopesa – valik nendele, kellel käed hakkavad kiiresti higistama, kindad ebameeldivalt lõhnama.

 

-snug fit –Twins poksikinnastega tekib see tunne, et oled oma käe asetanud pehmetele patjadele ja midagi ei häiri.

 

-polsterdus – kolmekordne vahtkummi kiht - korralik kaitse Sulle ja Su sparripartnerile – nii, et on ikka isu tagasi trenni minna. Twins poksikinnaste polsterdus annab lisaks piisava turvalisuse ka blokis olles.

 

-randmekinnitus – kindlasti üks võtmeelement – randme osa on kitsam, mis tähendab, et see sobitud käeanatoomiaga – fikseerib ja kaitseb ning laseb mugavalt treenida. Kinnas ei jää randme koha pealt kuidagi suureks ega loksuma. Velcro peab hästi vastu ka aastate pärast ning pakub endiselt ka rohkete treeningkordade järel kaitset.

 

Ostusoovitus: kui Sa oled juba edasijõudnud harrastaja, siis soovitame soetada endale erinevad kindad sparringu ja lapade (ja ka poksikoti) treeningu jaoks. Miks see vajalik on?

 

Tõenäoliselt on Sinu löögitehnika paremini välja arenenud – Sa lihtsalt lööd tugevamini kui algaja. Eraldi kindapaarid tagavad ohutuse Sinu kätele ja paarilisele. Ühe paari kinnastega sa kurnad poksikinda polsterdust kiiremini ära ning selle pehmendav kaitse väheneb ja tõstab traumade riski.

 

Algajale piisab ühest paarist Twinsi sparrikinnastest, kuid kui huvi jääb pidama, siis kindlasti tasub investeerida mitme paari kinda ostule. NB! Poksikotil soovitame kasutada Twins kotikindaid, mis on spetsiaalselt mõeldud just kotitreeninguteks.

 

-taipoksile eripärased omadused – Twins Special poksikinnas on kompaktne – randmekinnitus ja kinnas ise on lühem kui klassikaline olümpiapoksi kinnas või nn läänelik taipoksi kinnas. Mida see annab? Lühike poksikinnas on võimalikult kompaktne ja muudab liigutused täpsemaks ning kiiremaks. Samuti pakub lühem randme osa täpselt sellist kaitset, nagu taipoks nõuab.

 

-disain ja värvid – valikus on traditsioonilised värvid kui ka silmapaistvamad mustrid – igale maitsele.

 

Twins Special Muay Thai

 

Kas kõik ongi nii ilus, kui kirjade järgi paistab? Reklaamitrikk? Kindlasti peab midagi olema ka negatiivset!?

 

Pigem saab välja tuua üldised poksikinnaste elu pahupooled, kui midagi väga spetsiifilist Twinsi kohta. Standardid ja kvaliteet on lihtsalt Twinsi poksivarustusel nii heale tasemele viidud. Vaatame, mis tähelepanekuid tuleks arvestada.

 

Kinda valimisel ja ostmistel võib kinnas käes tunduda pisut jäik, kuid sellest ei tohiks ennast lasta häirida. Järk-järgult muutub kinnas treeningute käigus pehmemaks ning kaotab oma ostuhetke kanguse. Ka randmekinnitus muutub iga kasutuskorraga pehmemaks ja veelgi mugavamaks.

 

Samal ajal kui kindad muutuvad pehmemaks, võib tunduda, et kinnas on justkui lõdvemalt käes. Arvesta, et pärisnahast toode venibki veidi – sõltumata kinda tootjast. See tähendab, et alati tuleb kanda kinda all poksisidet, mis selle lõdva tunde kaotab – täidab ilusti tühja ruumi kinda sees. Mängi erinevate poksisidemete pikkusega, et tunnetada, milline Sulle kõige enam sobib.

 

Kui oled arvamusel, et kallis toode garanteerib eluaegse hügieeni kinda sees, siis raha siiski kõike ei määra. Igal juhul hakkavad poksikindad (nahast või kunstnahast) ebameeldivalt lõhnama, kui Sa nende eest hoolt ei kanna. Kujunda poksikinnaste hoolduse osas harjumus ja järjepidevus juba esimestest treeningutest.

 

Trennijärgne kinnaste õhutamine, kuivatamine + erinevate hooldustoodete kasutamine – pikendavad oluliselt kinnaste värskust ning eluiga. Palju mõnusam on minna trenni teadmisega, et spordikotist välja võetavad kindad on valmis alustama treeningut.

 

Kinginipp/Ostunipp: kui Sa tahad oma lähedasele võitlusspordi huvilisele osta kingitust, kuid pole kindel, millist valikut teha, siis soovitame Twinsi – ilma proovimata võib olla üsna kindel selle mugavuses. Aastate pikkuse müügikogemuste põhjal saame anda soovituse, et Twinsiga väga kergelt juba mööda ei pane.

 

Twins Special Muay Thai

 

Kuidas valida õiget muay thai poksikinda suurust?

 

Budopunkt pakub Twinsi poksikindaid raskuses 10-16oz. Õige kinda raskuse valimisel arvesta oma treeneri või spordiklubi soovitusi; seejärel tule võimalusel Budopunkti proovima. Alati arvesta ka poksisideme ruumivaruga.

 

Naistel on kindaraskus üldiselt 10-12oz, meestel 14-16oz (erandid kinnitavad reeglit -individuaalseid subjektiivseid muutujaid võib õige suuruse leidmisel esineda)

 

Twins poksikinnaste mudelid

 

- Twins Fancy poksikindad – erilisema disaini mustriga mudel, millel on kujutatud kindal hunti. Kes otsib midagi teistsugust, siis Fancy is the way to go.

 

- Twins BGVL-3 poksikindad – Twinsi legendaarne klassik vol 1, lisa peopesa pehmendus võrreldes BG-N mudeliga

 

- Twins BG-N poksikindad - Twinsi legendaarne klassik vol 2

 

- Twins BGVL8 poksikindad – 2-tooniline disain

 

- Twins BGVL6 poksikindad – pikema randmeosaga ,kui standard BGVL-3 mudel + lisa pehmendus käe seljal ja nukkidel, hea blokkidel ja löökide kaitsel.

 

- Twins kotikindad – poksikoti treeninguteks (heavy bag trenniks)

 

Vaata tooteid: Kõik Twins Special poksikindad

 

Vaata tooteid: Twins Special kotikindad

 

Twins Special Muay Thai

 

Twins poksisidemed

 

Kõik Twinsi poksisidemed on valmistatud puuvillast (puuvill ei veni välja) ning loomulikult koos pöidlaavaga. Twinsi poksiside on materjali poolest hästi tugev ning vastupidava koega, mis ei pruugi igaühele sobida või mugav olla (võrdluseks nt Venumi ja Starpro poksisidemed on pehmemad).

 

Samas pakub Twinsi poksiside tema materjali eripära tõttu maksimaalset stabiilsust liigeste fikseerimisel ning pärast mitut pesu säilib sideme pikkus originaalilähedal – vastupidav, turvaline ja kauakestev. Poksisidemeid võiks olla arsenalis erinevaid - soovitame proovida erinevaid poksisidemeid, et oma kogemusele tuginedes leida kõike sobilikum.

 

Twins poksisidemete mudelid

 

- Twins Special poksisidemed – tugev ja vastupidav kaitse poksikinda alla

 

Vaata tooteid: Kõik Twins poksisidemed

 

 

Twins taipoksi jalakaitsmed

 

Legendaarsed Twins jalakaitsmed on mõnusalt kerged ja ergonoomilised – kaks eriti olulist omadust, mis on eelduseks häirimatule liigutustegevusele. Mõeldud just tugevale sparringu treeningule, seega pakub palju kaitset sääre osale (topelt polsterdus) ning on hea jalalaba katvusega. Kaitsmed sobivad tegelikult laiemale harrastajaskonnale kui ainult taipoks – ka tõsised MMA, kickboxing ja K1 sportlased valivad sageli just Twinsi jalakaitsmed.

 

Nagu kõik Twins tooted, on ka Twins jalakaitsmed valmistatud käistööna Tais, kasutatud on kõrgkvaliteedilist nahka. Kuidas valida jalakaitsmete suurust? Et muuta ostmine mugavaks just veebipoes, siis oleme kirja pannud ka suuruste vastavused – leia omale sobiv!

 

Suurus

Sääre pikkus (cm)

Jalalaba pikkus (cm)

S

34

14

M

36

15

L

38

16

XL

41

18

 

Sageli kantakse säärekaitsmete all ka hüppeliigese tugesid. Twins hüppeliigese toed on topeltõmbluste ja deluxe puuvillast valmistatud toed, mis hoiavad tihedalt ümber hüppeliigeste ning vähendavad vigastuse võimalust. Kuna taipoksi harrastatakse traditsiooniliselt paljajalu, siis hoiavad hüppeliigese kaitsmed jalalabad soojana.

 

Twins jalakaitsmete mudelid

 

- Twins SGS10 jalakaitsmed – taipoksi jalakaitsmed - tõhus kaitse jalalöökidele

 

- Twins hüppeliigese kaitsmed

 

Vaata tooteid: Kõik Twins Special jalakaitsmed

 

Twins Special Muay Thai

 

Twins peakaitsmed

 

Twinsi treening peakaitse on sobilik täiskontaktseks sparringuks – hea näokatvus ning tihe vahtkihtidega polsterdus pakub turvalist treeningut. Üsna hea vaateväli, lisapehmendused lõuaosal ja põsesarnadel tagavad suurendatud kaitse sparringul. Seega on täidetud kaks kriteeriumi, mis on peakaitse juures olulised – maksimaalne kaitse ning mugavus.

 

Kuidas valida peakaitsme suurust? Mõõda oma peaümbermõõt ning vali vastav suurus. Proovimisel arvesta, et vaateväli ei oleks häiritud, kõrvaaugud oleksid kohakuti ning lõug toetuks mugavalt kaitsmele.

 

Suurus

Peaümbermõõt (cm)

S

48 – 52

M

53 – 56

L

57 – 58

XL

59 – 61

 

Twins peakaitsete mudelid

 

- Twins Training peakaitse – sobilik täiskontaktseteks treeninguteks

- Twins Competition peakaitse – sobilik võistlustele

 

Vaata tooteid: Kõik Twins Special peakaitsed

 

Twins taipoksi püksid

 

Puusa juurest laia lõhikuga Twins Muay Thai shortsid võimaldavad jala- ja põlvelöökide maksimaalselt liikumisvabadust. Sobivad ideaalselt nii taipoksi treeningule kui ka võistlustele, miks mitte ka MMA harrastamiseks.

 

Twins taipoksi püksid on valmistatud 100% polüester-satiinist, saadaval on nii laste kui täiskasvanute suurused.

 

Suurus

Laius (cm)

Pikkus (cm)

Kaal (kg)

XS

30

61

34-42

S

33

66

42-49

M

35

71

49-57

L

38

76

57-65

XL

40

81

65-72

XXL

43

86

72-80

 

Twins muay thai pükste mudelid

 

- Twins Plain taipüksid – autentsed Muay Thai püksid

 

Vaata tooteid: Twins taipoksi püksid

 


 

Kokkuvõte

 

Muay thai varustuse valikul lähtu soovitustest ja võimalusel küsi alati nõuandeid treenerilt, kuid lähtu ka oma mugavustundest. Sinu pea, käed ja jalad – soeta oma kehale kvaliteetsed tooted, mis tagavad kehalise ja emotsionaalse heaolu ja lisamotivatsiooni.

 

Endale taipoksi varustust soetama hakates tutvu Budopunkti e-poe Twins tootevalikuga või tule läbi meie esinduspoest aadressil Artelli 7, Tallinn. Meie poes saad nõu pidada asjatundlike müüjatega ning proovida erinevaid mudeleid, et leida just Sinule sobivaim. 

 

Kui artikkel oli Sulle kasulik, siis kliki “Meeldib” ja kui võiks ka Su sõpru huvitada, siis kliki “Jaga”.

 

Sinu tagasiside on meile väga tähtis!