TELLIMUSTELE ALATES 50€ TASUTA TARNE PAKIAUTOMAATI     |     TULE TÖÖLE VÕI VÕIDA 150€ KINKEKAART*   |   TALLINNA KAUPLUS AVATUD E-L 10-18

Mitmekülgne lõuatõmbekang (soovitusi valimiseks +3 kasulikku harjutust)

Üks lihtsamaid ja mugavamaid viise, kuidas jõutreeningut alustada, on teha seda enda keharaskuse jõul. Kuidas? Selleks on olemas näiteks üks äärmiselt kasulik abivahend – lõuatõmbekang.

 

See on soodne, kergesti paigaldatav ja võimaldab teha laia valikut eriilmelisi harjutusi. Lõuatõmbekangide ja treenimisvõimaluste, mida need pakuvad, tutvustamiseks oleme koostanud käesoleva artikli.

 

Lõuatõmbekang


Mis on lõuatõmbekang ja mis on selle otstarve?


Oma keharaskuse jõul harjutuste tegemiseks mõeldud horisontaalne ja metallist valmistatud treeningvahend, mille saab paigaldada näiteks ukseava vahele või uksepiida peale. Lõuatõmbekangil saab rippuda, teha lõuatõmbeid ja turnida.

 

Kellele lõuatõmbekang sobib?

 

Lõuatõmbekang on mugav ja käepärane vahend kõigile spordihuvilistele, olenemata vanusest, soost või treenitusastmest. Algajale, kes veel lõuatõmbeid teha ei jaksa, pakub see võimalust ka näiteks lihtsalt rippuda ja selga venitada. Rippumine aitab seljavalude vastu ning mõjub hästi ka püsivalt sundasendis töötavatele inimestele.

 

Lõuatõmbekang

Milliseid erinevaid lõuatõmbekange on üldse olemas?

 

Eristada saab kahte tüüpi lõuatõmbekange – esimene on reguleeritava pikkusega metallkang, mis käib ukseava vahele. Kuna ukseavad on inimeste kodudes väga erinevates laiustes, siis on ka Budopunkti poes seda tüüpi kange müügil kahes erinevas mõõdus.

 

Selle saab väga tugevalt ukseava vahele ära fikseerida nii, et mingeid püsivaid jälgi ei jää ning kruvisid-konkse vaja ei ole. Kangi ukse vahele paigutama hakates tuleb selle otsi lihtsalt keerata nii kaua, kuni nad on tugevalt vastu seina või uksepiita. Samamoodi keerates saab kangi ka kohalt eemaldada.

 

Teist tüüpi kang paigaldatakse uksepiidale. Ühelt poolt toetub kang uksepiida peale ning teiselt poolt kasutaja enda keharaskusele. Seega hoiabki sellist kangi paigal jõudude tasakaalustumine. Mõlemat tüüpi kangidel on tavaliselt ka tavalisest kummist või vahtkummist käepehmendused.

 

Lõuatõmbekang

Mida tähele panna lõuatõmbekangi valides?

 

Kõige tähtsam on kangi valides teada selle ukseava laiust, mida soovitakse kasutada. Seega tulekski enne lõuatõmbekangi soetama hakkamist kindlasti kodus ukseava üle mõõta ja vaadata, milliseid võimalusi see pakub. Nii saab otsustada, millist tüüpi ja millise suurusega kang sinna kõige paremini sobiks. Kui aga peaks siiski juhtuma, et ostetakse vale suurusega kang, saab selle Budopunktis ostutšeki alusel ümber vahetada.

 

Nagu alati, tuleks vaadata toote kasutusjuhendit. Kui lõuatõmbekangi pakendis on kaasas kinnitusvahendid, tuleks uurida, kas neid peab tingimata kasutama või saab vahendit ka ilma nendeta tarvitada. Üldjuhul ei ole kinnitusvahendeid vaja, ent kindlasti tasub see üle kontrollida. Lisaks tuleb eelnevalt veenduda, et vastav uksepiit või muu koht, kuhu soovitakse lõuatõmbekangi paigaldada, kindlasti sellele raskusele ka vastu peaks. Üldiselt on lõuatõmbekangide kandvus väga hea, ent näiteks üle 100kg kaaluvatel inimestel tuleks samuti enne kasutamist üle kontrollida, kas süsteem nende raskust kannab.

 

Lõuatõmbekang

Kuidas lõuatõmbekangi kasutada?

 

Lõuatõmmete tegemine on küllaltki raske harjutus ning nõuab üpris tugevat ülakeha. Enne kangil harjutuste tegema hakkamist on kindlasti vajalik ka korralik soojendus, et vältida lihaste vigastamist. Samuti tuleks kõigil, kellel on varasemaid vigastusi, enne kangitreeningu alustamist arsti või füsioterapeudiga konsulteerida.

 

Lisaks lõua tõmbamisele saab kangiga teha ka kerelihaste harjutusi, näiteks rippudes kõhulihaseid treenida. Kangi ei pea panema mitte ainult ukseava ülaossa, vaid ka alaossa. Siis saab kangi kasutada nagu varbseina ning selle vahele jalgu pannes kerelihaseid treenida.

 

Iga harjutust on parim õppida selle tegemise käigus ning lisaks kasutada abivahendeid, mis harjutamist kergendavad. Lõuatõmbekangi saab kasutada ka koos pikkade kummilintide ja -rihmadega. Kummilindi saab siduda kangi külge, siis on sellele astudes on lihtsam alustada lõuatõmmete harjutamisega, kuna lint aitab end paremini üles lükata. Kummilintide ja rihmade abiga saab peale kangitrenni hästi end venitada ja lihaseid lõdvestada.

 

Harjutuste soovitusi

 




 

Kui artiklit lugedes tuli soov ka endale  selline tarvilik treeningvahend soetada, siis vaata Budopunkti e-poe lõuatõmbekangide valikut või tule ise kohale meie poodi aadressil Artelli 7, Tallinn.

 

Kui artikkel oli Sulle kasulik, siis kliki “Meeldib” ja kui võiks ka Su sõpru huvitada, siis kliki “Jaga”.

Sinu tagasiside on meile väga tähtis, sest näitab, et kvaliteetse Eesti keelse sisu loomine on vaeva väärt :)